Implant Dentar

Implantul dentar este optiunea de electie cand vine vorba de protezarea dintilor pierduti, fiind minim invaziva. Inserarea acestuia în osul maxilar sau mandibular se realizeaza printr-o procedură chirurgicală, urmand a fi protezat cu o coroana.

Avantajele implanturilor dentare includ:

  • Aspect natural: implanturile dentare sunt concepute pentru a fi similare cu dinții naturali, astfel încât acestea să se potrivească perfect în cavitatea orală și să arate la fel ca dinții naturali.
  • Funcționalitatea: implanturile dentare funcționează la fel ca și dinții naturali, permițând pacienților să mestece și să vorbească fără disconfort sau durere.
  • Durabilitatea: implanturile dentare sunt concepute să dureze mult timp, chiar pentru întreaga viață a pacientului, cu condiția ca acestea să fie întreținute corespunzător prin igienă orală adecvată.
  • Confort: implanturile dentare sunt confortabile și se simt la fel ca dinții naturali.
  • Stimularea osului: inserarea implantului dentar ajută la stimularea osului din jurul implantului, ceea ce poate preveni pierderea osului și reabsorbția osului care apare atunci când un dinte natural lipsește.
  • Îmbunătățirea esteticii: implanturile dentare pot îmbunătăți estetica zâmbetului și pot îmbunătăți încrederea și stima de sine.

În general, implanturile dentare sunt considerate o soluție eficientă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă. Cu toate acestea, nu toată lumea este un candidat ideal pentru această procedură, deoarece trebuie să aibă o structură osoasă suficientă pentru a susține implantul dentar.

De asemenea, pacienții trebuie să mentina o igienă orală riguroasă pentru a pastra sănătatea implantului și a dinților naturali din jurul acestuia.

Interventia este una minora si se realizeaza cu anestezie locala. Uneori, pentru ca unii pacienti sunt mai sensibili sau pur si simplu nu doresc sa isi amineasca nimic din timpul interventiei,  se poate realiza cu sedare intravenoasa, sub atenta supravegere a medicului anestezist.

Consultație

gratuită

Completează formularul și beneficiază de consultația gratuită!


*Vei primi pe mail in scurt timp toate detaliile necesare pentru a beneficia de consultatia gratuita